Pepparkaksbak.

Hejhej! Gick upp klockan sex, har sovit lite dåligt eftersom Wilmer har hostat för fullt inatt. Sessorna kom med Désirée vid sju. Alla kom iväg till skolan utom Wilmer som fick vara hemma för han har hostat så. Det är tur att man har snälla grannar som tog med sig Disa och Dilba till skolan så jag slapp gå ut. 
 
Jag har städat, plockat och tvättat. Till lunch gjorde vi det enkelt för oss och tog tomtegröt och macka. Ellinor ringde strax innan jag skulle börja klä på Saga och Débbie, hon sa att hon kunde köra hem Dilba och Disa. Tack för hjälpen det var skönt! 
 
På eftermiddagen bakades det pepparkakor och till middag serverades det kyckling och ris. När Daniella kom hem från skolan hade hon med sig en nyköpt luciakrona till Dilba som hon ska ha på torsdag kväll. Spännande! Daniella försökte duscha ur DaxWaxet som Débbie kletat i hela håret... 
 
Jag lade dem små efter handbollsmatchen mellan Norge och Sverige, vi förlorade tyvärr.. Attan. Har förberett lite för morgondagen då jag ska åka iväg på lite mammamys med massa mammor och barn där det ska visas smycken och fikas. Det blir en bra start på min födelsedag *12-12-12* Hehe :) 

Nu har vintern äntligen kommit!

måndag 3/12 - måndag 10/12. 
 

Under denna vecka har vi hunnit med en hel del! Kameran är tyvärr på uppgradering så har inte kunnat ta några bilder på hela veckan.. Teddy jobbar på högvarv! Snön har kommit och även denna ihållande kyla. I onsdags kväll var jag på TupperWare Party hos Mormor Kicki och det var mycket trevligt. I torsdags kväll var Disa och jag i Frölunda och julpysslade. 
 
Daniella var med svenska kursen i skolan på teater i Borås i torsdags och tittade på "Spöket på Canterville". På fredagen var Daniella, Disa och Simon lediga. Jag och Débbie åkte med dem till Désirée där vi bjöds på mat, fika och filmmys. När vi kom hem åkte Simon och Timmy till Lone och Maria. Teddy kom hem sent och vi två åkte till Gislaved för att storhandla på Willy:s och där gick vi med nästan hela affären för oss själva. 
 
På lördagen var Teddy med Dilba på pingisturnering. Dilba åkte tyvärr ut och var inte nöjd med sin insats men Teddy sa att hon hade varit så duktig och vi var stolta! För henne duger det bara om hon vinner, hon har sådan vinnarinstinkt. Men vi är så otroligt stolta vilket som <3 
 
Vi hade kalas för mig på lördagen. Robin med familj kom och han gick ut med alla barnen och åkte pulka, plast, snowracer och stjärtlapp för fullt på baksidan i backen. Vi åt korv med bröd och sedan åkte dem hemåt för Robin skulle på julbord med jobbet.
 
Vi förberedde 5 färska kycklingar som vi grillade i ugnen, kokade massa ris och wokade grönsaker och gjorde currysås. Sedan kom Désirée med familj och Kicki med Ulf. Av nästan alla barn fick jag en overall, handskar, mössa. Jag som tjatat så om ett par termobyxor fick en hel jättesnygg svart/rosa vinteroverall. TACK :D
 
Av Kicki och Ulf fick jag 12 stycken vinglas som jag också önskat mig :) Timmy och Simon åkte med Viktor till Borås och festade. 
 
Söndag åkte Teddy och jobbade. Daniella, Vincent, Wilmer och Dilba var ute och lekte. Jag tittade på vintersudion och tog det lugnt. Daniella städade och pyntade Wilmer och Débbies rum. Blev superfint! Daniella och dem fyra små lekte skola/mamma-pappa-barn och sedan duschade hon Trion. Till kvällsmat blev det tomtegröt, mums. 
 
Johanna och Ulrik tog bilen för att hämta våra två stollar Timmy och Simon i Borås. Inte långt efter dem åkt så ringde det och dem hade hamnat i diket och satt fast. Dem var oskadda som tur var! Dem fick hjälp och kunde köra vidare efter någon timma. På kvällen kom Teddy hem från jobbet och Timmy, Simon, Johanna och Ulrik kom hem med två familjepizzor, hehe. Alla lade sig och jag och älsklingen lade oss i sängen och tittade på massa julmatsrecept. 
 
Teddy gick upp klockan 5 för att åka till jobbet. Idag missade Daniella bussen och då passade det bra att hon var hemma med Tindra medan jag gick med barnen till skolan. Idag har varit en jobbig dag för Tindra på grund av hennes sjukdom reumatism. Det går ju i skov så ibland är det bättre och ibland orkar hon ingenting. 
 
Vi har haft en "chilldag" som jag lärt mig av barnen att det heter ;) Teddy är borta och jobbar och kommer hem först på torsdag. Kicki hämtade barnen från skolan. Dilba var på lucia där hon var tärna för pensionärerna. Det tyckte hon var kul! 
 
Vi har pyntat lite idag också, mysigt. Nu ska vi äta middag - pyttipanna. Ikväll ska Timmy, Johanna, Ulrik, Daniella och Vincent fram till idrottshallen för att spela volleyboll. Kram 

ADVENTSHELG!

Fredag 30/11 2012. Vi gick upp som vanligt också gick jag, Débbie och Disa med Dilba och Wilmer till skolan. Sessorna kom senare eftersom Désirée inte började fören klockan 1. När vi kom hem efter att vi lämnat barnen så tog vi det lugnt och myste och värmde oss för det var kallt ute..
 
Sedan gjorde vi Pepparkaksknäck. Till lunch blev det köttfärslimpa med tomatsås och barnen åt pasta till medan jag och Désirée åt sallad till. Disa och Tindra packade eftersom Disa skulle med Désirée och Sessorna och sova där till lördag. När Daniella kom hem satte hon igång och bakade polkabräck. Jag lade Débbie och Dilba, Wilmer och Daniella bakade 130 kladdkaksmuffins. Jag och Teddy åkte och handlade. När vi kom hem var det läggdags.
 
Lördag 1/12 2012. Teddy gick upp halv sju för att åka och jobba. Vi låg kvar och sov och gick inte ner fören klockan 8. Då gick jag ner och sanerade köket... Det var inte så vackert efter att Daniella stått och bakat halva natten hehe. Barnen kollade på första avsnittet av julkalendern!!! Som dem har längtat.  Vi åt frukost och jag satte en saffransdeg. Gjorde lussebullar och vanliga bullar av den. Désirée, Sessorna och Disa kom och sedan kom Daniella bästa vän Jessica och hennes son Willhelm hit.
 
Vi plastade in allt fika som Daniella och Jessica skulle sälja på Håcksviks Julmarknad för att stödja deras klassresa till Sierra Leone 2014. Vi andra åt, busade och lekte. Jag och Désirée åkte fram en stund och tittade på julmarknaden och loppisen. Vi åkte sedan hem och gjorde oss i ordning för den årliga Grötfesten i bygdegården i Håcksvik.
 
När vi väl kom fram serverades det julbord, ris ála malta och Daniella uppträdde med sin "kör" som bestod av henne, Dilba, Wilmer, Disa, Tindra, Saga och Débbie på scen för över 100 personer. Dem sjöng 4 jullåtar och dem fick många applåder och det var uppskattat av publiken. Efter uppträdandet fick dem varsin julstjärna i kruka av Farmor, det tyckte dem var roligt! Så duktiga dem var och kunde alla låtar. Till och med våran 2 åriga Débbie "Bomp" sjöng med i alla låtar.
 
När festen var slut packade vi oss in i bilarna och åkte hem. Vi lade först dem 4 små och Jessica lade Willhelm. Vi åt lite godis och gick sedan och lade oss. Jessica och WIlhelm sov här, så mysigt!
 
Söndag 2/12 2012. Vaknade strax innan julkalendern så barnen gick ner och kollade på den. Jag plockade fram adventsfrukost och vi tände första adventsljuset och sedan åt vi alla tillsammans. Efter en lång och mysig frukost åkte Daniella och Dèbbie med Teddy och lämnade Jessica och Willhelm. Tack för två väldigt mysiga dagar! Vi längtar tills ni kommer igen :) Teddy åkte och jobbade.
 
Jag har städat hela dagen. Tvättstugan såg ut som ett rent bombnedslag kan jag ju tala om... Fy. Daniella, Dilba och Débbie gick ut i kylan och lämnade salami som folk i Håcksvik har köpt för att stödja deras klassresa till Sierra Leone 2014. Vi åt lunch som Ulrik lagade, potatismos och ugnsfalukorv. Sedan fikade vi adventsfika som bestod av Lussekatter, Pepparkaksknäck och Nougatkladdkaksmuffins.
 
Ulrik och Johanna åkte med Kicki och Ulf till Trädet. Teddy kom hem och åt och åkte sedan och handlade. Farmor kom förbi med ett album av Faster Jéanette med bilder från Wilmer och Débbies kalas den 18/10. Så fina kort! Hon är talangfull hon :)
 
Daniella och Vincent gick upp med dem fyra små och lekte mörkkurragömma i nästan en timma. Det tycker dem är superkul! Sedan var det kvällsmat, julkalendern på tv:en, duschning och läggdags. Jag plockade sedan på övervåningen. Johanna och Ulrik kom hem. Sedan kom Teddy hem och vi åt kvällsmat. Även Timmy kom hem från Lidköping där han har varit hos Simon tillsammans med Karl och Viktor i helgen, dem hade haft det trevligt! Nu är det sängen, skönt... Kram
 
Lånat bilder från Jessicas blogg, har inte hunnit lägga in våra bilder på datan ännu men dem kommer imorgon.
 
Daniella och Jessicas bord på Julmarknaden.
 
...
 
En glad Daniella på Julmarknaden.
 
 

Synskadad trettonbarnsmamma

Skriver om mitt liv som synskadad trettonbarnsmamma, och även mormor och farmor till tio barnbarn.

RSS 2.0