JULAFTON.

Hej! Igår var det en bra men regnig julafton. Mycket mat, paket, godis och kärlek - mycket utav allt alltså! Det som saknades var vår älskade Dénise och hennes sambo. Dukade ett långbord i vardagsrummet så att alla skulle få plats. Daniella sa att det var den snyggaste dukningen på många år.
 
Tomten var en upplevelse i sig... ;) Bilden som kommer talar för sig själv.
 
 
 
 
 
TOMTEN! ;)
 

Hoppas ni haft en underbar jul allihop! Kram från oss <3
 

HELGEN SOM VARIT!

Torsdagen var en mysig kväll med två fina luciatåg, ett på Débbies dagis och ett i Östra Frölundas kyrka för Dilba, Wilmer och Disa.
 
 
 
Fredag var Daniella, Ulrik samt Disa lediga från skolan och Débbie var hemma från dagis. Vi tittade på luciatåget på tv:en. Ellinor kom förbi en sväng på morgonen och undrade om jag ville åka med till Gekås men jag behövde vara hemma och städa och packa inför kvällen.
 
Teddy kom hem klockan fyra, då gjorde han sig i ordning och då åkte jag och älsklingen till Göteborg där Anna och Magnus redan var på plats. Magnus hade beställt bord på en jättemysig resturang klockan 8 där vi alla fyra åt julbord. Vi gick därifrån efter 10, väl tillbaka på hotellrummet så skulle jag och Teddy titta på tv men jag somnade.
 

Vaknade på lördagen första gången kvart över fem men somnade om och vaknade kvart i nio.
Vi hade beställt träff med Anna och Magnus halv 10 vid frukosten. Det var super gott och det gick ner en del fast vi hade ätit en hel del kvällen innan. Efter frukosten checkade vi ut och det visade sig att våra underbara barn hade betalat hotellet för mig och Teddy. Magnus och Teddy lämnade in våra väskor i ett rum och vi gick över till Nordstan. Anna och jag bestämde att vi skulle göra stan medan Teddy och Magnus tittade i några affärer och sedan gick upp till fiket där dem tillbringade resten av förmiddagen.
 
Vi gick i en del affärer och jag hittade några julklappar men det var svårt att ta sig fram för det var otroligt mycket folk ute. När klockan var två tog jag och Teddy bilen och åkte hem eftersom alla barnen förutom Dénise var hemma för att ha kalas för mig. När vi kom hem sjöng alla för mig och maten var färdig. Fick jultallrikar och boken "Morberg firar jul". Även en fin canvastavla av Sara med citatet från bloggen "Ett barn är ett mirake väl värt att vänta på, det största och det bästa en mor och far kan få".
 
Det var en mysig och trevlig dag. Tack alla underbara barn och respektive, barnbarn samt min man. Tack även Anna och Magnus för en trevlig och rolig helg.
 
Daniella.
Älskade Lily.
Min bok!!

Den fina tavlan Sara gjort!
En av tallrikarna jag fick!
Vår adventsljusstake i år! Teddy som har fixat den!:)
Söndag morgon började med att Teddy och Timmy skulle åka och jobba i Smålandsstenar. Disa vaknade med att börja spy. Hon piggnade till efter 1 och var ganska utslagen hela dagen, men ändå pigg. Vi tvättade, vek tvätt, hade skidor, simning och innebandy på tv:en. När Timmy och Teddy kom hem stack jag och Teddy och handlade. Sedan fixade vi middag, pasta, korv och grönsaker. Till efterrätt blev det glass. Teddy åkte bort en sväng till jobbet igen för att lasta och städa och vi gick och lade oss efter "Kodnamn Lisa" på tv:en.
 
Dilba på översta bilden håller på och lär Daniella (understa bilden) att gå ner i split samt spagat!
Idag, måndag, var det bara Teddy och Timmy som gick till jobbet och alla barnen fick vara hemma för säkerhets skull. Än så länge är det ingen som blivit sjuk. Det är grått, trist och regningt väder men efter lunchen klädde vi på oss och gick för att plocka lite granris på kalhygget. Blir det inga mer sjuka fören imorgon så får de tre äldsta gå till skolan men jag håller i vilket fall som helst Trion och Débbie hemma från skola och dagis.
 
Ska fixa broccolifisk samt potatis till middag och se om Teddy kan hjälpa barnen att pynta pepparkakshusen när han kommer hem ikväll.
 
 
 
 
Jag och barnen + Daniella var ute i skogen idag.
Ha en bra dag! Kram

SNART ÄR JULEN HÄR FÖR BÅDE STORA OCH SMÅ!

Hej det var ett tag sedan!
 
Det är fortfarande Daniella som hjälper mig att skriva, för har inte ännu fått min egna dator och fått lära mig systemet. Har svårt att få tiden att räcka till.
 
Vi håller just nu på mycket med att försöka få igenom skolskjuts åt Trion eftersom det är så mörkt på morgonen när vi måste gå till skolbussen och det är då svårt för mig att ta mig fram eftersom jag inte ser. Jag är på olika besök bland annat syncentralen flera gånger i veckan.
 
Teddy har även varit med vid syncentralen och fått information samt haft bindel över ögonen för att få mer förståelse för hur jag har det. Detta även för att lära sig att ledsaga.
 
27 oktober gick barnens älskade extra morfar och underbar, omtänksam vän till familjen bort väldigt hastigt. Det vart en tuff begravning, de flesta äldre av barnen var med men inte våra fyra små barn.
 
Idag fyller jag 48 (!) så idag har vi födelsedagsfirande och hur firar man bäst sin födelsedag? Jo genom att titta på mina fyra minsta barns luciatåg :D Imorse fick jag världens mysigaste frukost på sängen bestående av choklad, lussebullar, äggmacka, juice och kaffe!!!
 
Imorgon åker jag och Teddy med Anna och Magnus Zeybrandt på en efterlängtad hotellvistelse i Göteborg! På lördag blir det kalas för mig som barnen förberett tills vi kommer hem,  och hela familjen samlas utom Dénise ( som vi saknar så mycket!!!!)
 
Jag uppskattar all stöttning och hjälp som jag får av nära och kära som alltid finns vid min sida när jag behöver ha hjälp och stöttar mig i min kamp för mina rättigheter. Ni är guld värda <3
 
 

Synskadad trettonbarnsmamma

Skriver om mitt liv som synskadad trettonbarnsmamma, och även mormor och farmor till tio barnbarn.

RSS 2.0